БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ /БФСВ/ организира за 30-ти пореден път

...
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ /БФСВ/ организира за 30-ти пореден път
Коментари Харесай

Поход до местността Речка

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ /БФСВ/ организира за 30-ти следващ път Национална спортна демонстрация Световен ден на ходенето 2022 с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта.

Проявата се осъществява  под патронажа на министъра на младежта и спорта г-жа  Весела Лечева. Световният ден на ходенето е демонстрация от Държавния състезателен календар на федерацията за 2022 година, по „ Програма за развиване на спорта за всички “ на ММС и е в осъществяване на  Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население „ БУЛФАР’2021 – 2024 ”.

Община Враца ще означи спортната демонстрация Световен ден на ходенето 2022 година с обичаен поход до местността Речка. Походът ще започва на 8 октомври /събота/ в 08.00 часа от Паметника на починалите във войните за национално обединяване, прочут като „ Лъвчето ” и ще приключи към 11.00 часа в местността Речка. За всички участници са планувани спортни игри и лотария с награди.

Националната демонстрация Световен ден на ходенето ще се организира в 15 Общини от страната:

Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово,  Разград, Русе, Благоевград, София – Следствен отдел към окръжна прокуратура, р-н Панчарево, с. Лозен.

В международен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се разпространяват систематичните занимания и изключително ходенето, като физическа интензивност и неговата роля за здравето, положителната форма, работоспособността и дълголетието на хората, без значение от тяхната възраст, пол, обществен и здравен статус.

В Световния ден на ходенето, Българска федерация спорт за всички, предава като обръщение към Общините, апел за поощряване на  повече хората от всички възрастови и обществени групи, към систематични спортни занимания и  здравословен метод на живот.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР